Wat heb je nodig voor de brugklas?

Het is zover! Je gaat beginnen aan een spannende, nieuwe en leuke periode in je leven: de middelbare school! In deze blog bereiden wij je graag voor op de vraag wat heb je nodig voor de brugklas. Als jij je goed voorbereidt kan je straks zonder zorgen beginnen aan dit nieuwe avontuur! Lees je mee?

Schooltas

Als wij de vraag ‘Wat heb je nodig voor de brugklas?’ beantwoorden komt er bij ons één item meteen naar boven, namelijk een schooltas. Een nieuwe schooltas kopen is altijd leuk en er is zoveel keuze. Het is belangrijk dat hij groot genoeg is voor je agenda, etui, schoolboeken en schriften. Daarnaast is het belangrijk dat de tas comfortabel is, want je draagt hem de hele dag met je mee. Er zijn veel schooltassen waardoor het soms onoverzichtelijk wordt, welke schooltas is het beste? Ik zet er graag twee voor je op een rijtje.

Rugzak

Een rugzak is de meest gekozen schooltas, het draagt comfortabel omdat het gewicht is verdeeld en je hebt je beide handen vrij als je van de ene locatie naar de andere locatie loopt. Een rugzak heeft ook meestal verschillende opbergvakken waardoor het overzichtelijk is. 

Schoudertas

Naast de rugzak is de schoudertas erg populair. Het is wel belangrijk dat je een schooltas kiest met een brede schouderband zodat deze niet gaat snijden in je schouder. Wissel vaak van schouder om niet teveel gewicht op een van je schouders te krijgen. Je hebt natuurlijk geen zin om ook nog naar fysiotherapie te moeten als je net naar een de brugklas gaat. 

Weekplanner

Als je van de basisschool naar de middelbare school gaat verandert er veel. Je gaat ineens van een vast klaslokaal naar verschillende lokalen met verschillende vakken. Een goede weekplanner is daarom een musthave voor in jouw schooltas. Hierin kan je al je huiswerk opschrijven en de lessen die je in de week hebt. Een goed overzicht en een goede planning zorgt voor minder stress zodat jij altijd jouw huiswerk op tijd af hebt. Daarvoor is een overzichtelijke weekplanner een must. Bij ons krijg je een papieren weekplanner en wij helpen je om deze in te vullen.

Etui

Een etui kan niet ontbreken in het rijtje voor wat heb je nodig voor de brugklas. Je wilt namelijk niet dat al je pennen in je tas ronddwarrelen en inktvlekken maken in je net nieuwe schooltas. De etui moet groot genoeg zijn voor je passer en geo-driehoek. Een fijne etui kan je vinden bij Bruna, Primera of Hema en hier kan je ook altijd schriften, pennen, potloden en markers vinden.  wat heb je nodig voor de brugklas

Rekenmachine

Een goede rekenmachine is essentieel. Vaak worden de rekenmachines van Casio aangeraden als beste optie omdat deze alle knopjes heeft die je nodig hebt tijdens je wiskunde, reken- of natuurkunde lessen. Kijk goed naar wat voor rekenmachine nodig je hebt, het kan zijn dat je een grafische of wetenschappelijke rekenmachine nodig hebt.

Waterfles

Als laatste is het belangrijk dat je de hele dag op school goed drinkt, je gaat namelijk niet meer naar huis tussen de middag dus een goede waterfles is belangrijk. En om wat duurzamer te leven is een waterfles veel beter dan steeds een flesje drinken kopen, zo draag je ook nog een steentje bij aan een beter milieu. De populairste waterfles is die van Dopper, er zijn verschillende kleuren en formaten dus voor jou zit er zeker eentje bij die bij jou past. 

Wat heb je nodig voor de brugklas

Ik hoop dat je met deze tips wat verder bent gekomen met het voorbereiden op de brugklas. Ik wens je veel succes en heel veel plezier met deze spannende en leuke nieuwe periode! 

Nog een extra tip, mocht je tijdens je nieuwe schoolperiode merken dat je het lastig vindt om je huiswerk te plannen of heb je meer begeleiding nodig, wij bieden ook huiswerkbegeleiding en bijles aan

Contact

info@deesamsterdam.nl | 020-2629860

Dees Huiswerkbegeleiding en bijles
Amsterdam Centrum Oost | Plantage Middenlaan / Kerklaan
Follow